// Show the post itself, finally! echo '
2009 Yılı Sebze Festivali
.::Ayhanlar Köyü Sesi ve Sitesi::.
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
10 Aralık 2009, 21:03:39

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
LÜTFEN.
SİTEMİZİ KÖYLÜLERİMİZE DUYURUN!
Ve ELİNİZDEN GELDİĞİ KADAR HABER YADA FOTOĞRAF EKLEYİN
64 Mesaj 60 Konu Gönderen: 21 Üye
Son üye: evdenevenakliyatc
* Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
+  .::Ayhanlar Köyü Sesi ve Sitesi::.
|-+  GENEL
| |-+  NELER YAPALIM
| | |-+  2009 Yılı Sebze Festivali
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: 2009 Yılı Sebze Festivali  (Okunma Sayısı 27 defa)
admin
Yönetici
Yeni Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 29 Ekim 2008, 06:42:35 »

Ben ve birkaç arkadaş, bu yıl itibariyle toplanarak köyde bir sebze festivali yapalım diye düşündük ancak kısa bir süre kaldığı ve biraz maliyet çıktığı için yapılamadı. Bize bu konuda destek verecek olan büyüklerimiz ve arkadaşlarımız olursa seviniriz 2009 yılı itibariyle sebze festivali yapılacak. herkes bişeyler katarsa ve işin bir ucundan tutarsa bu iş kolayca olur. Bu kapsamda yapılması gereken işler olarak Ben şunları düşündüm.

1- Sanatçı seçimi- Bu tanınmış bir sanatçı olabilir. Ancak maliyet düşünülünce kişisel bağlantılar devreye giriyor özellikle bu konuda büyüklerimizden destek almalıyız.

2- Zaman Seçimi- Bu sebzelerin ilk çıktığı haftalarda yapılırsa herkes katılabilir. zaman konusunda tartışılarak tarih önceden belli edilmeli

3- Yarışma ve etkinlikler- Farklı yarışmalar olacak ben yılın sebzecisi seçelim dedim, plaket de vereceğiz. Traktör yarışması, yogurt yeme yarışması, akşamı havaii fişek gösterisi yada benzeri bişey ve benzeri bu konuda da fikirler söylenirse iyi olur.

4- Yemek-  Köy düğünlerindeki gibi yahni ve pilav güzel olur bunun yanında gözleme de yapılabilir.

5- Reklam- Yapılacak olan festival yerel kanallar aracılıgıyla ve yapılacak afişlerle çevre ilçe köy ve kasabalara duyurulmalı sırf bunun la ugraşan bir ekip kurmalıyız çünkü biz hem eylenip hemde köyümüzü tanıtacağız dışardan gelen misafirler bizim için önemli.

6-Tanıtım- Köyün tarihçesini ve önemini anlatan yazı ve şiirler yanında, köyümüzde yetiştirdiğimiz ürünlerin kalitesini anlatyan slayt yada video gösterisi. ve köy konaklarından birisini düzenleyerek bir kültür evi oluşturmalıyız  bu anlamdada köylülerimiz yardımcı olacaklardır. eski sini, bardak çanak halı kilim yaba gözer gibi eşyaları sergileyip altlarına tanıtım yazıları yazmalıyız.

7- Yapılacak yer seçimi- Ben Erdal kardeşle birgün bu konuda epeyce konuştuk hatta yerine gidip baktık da, en uygun yer sağlık ocağı yanındaki futbol sahası. biraz düzenlenmeli o kadar. yeni fikirler varsa alalım

8- Belediyelerle işbirliği- Ses sistemi ve sahne için belediyelerden işbirliği almalıyız bunun için yine iş büyüklere ve ikili ilişkilere kalıyor.

9- Maddi kaynak- biz bu etkinliği biletsiz yaparak yalnızca köy tanıtımını hedeflediğimiz için gelen konuklara bilet satmamız söz konusu değil ancak gönüllü katkı yapacak kişiler yada bizim parayla yapacagımız bir işi ikili ilişkileri sayesinde halledebilen birisi olursa bu iş bölümünde katkılarını bekliyoruz.

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.312 Saniyede 16 Sorgu ile Oluşturuldu